Waar komt Acana en Orijen hondenvoer vandaan?

Acana Classics hondenvoeding wordt bereid door Champion Petfoods dat is gevestigd in Morinville, Alberta, Canada. Niet alleen zijn zij de producent van de gehele Acana lijn ( Acana Classic, Acana Singles en Acana Regionals), ook wordt de Orijen hondenvoeding hier vervaardigt. Beide producten worden uiterst nauwkeurig bereid in hun gecertificeerde keukens.

Het familiebedrijf hanteert voor al de bereiding van het hondenvoer dezelfde standaard. Namelijk:
- Het gebruik van een hoog percentage (VERS) vlees en (VERSE) vis van vrije uitloop en scharreldieren.
- Een grote variatie van (VERS) vlees en (VERSE) vis ingrediënten.
- De gebruikte vlees en vis ingrediënten worden in een zo'n groot mogelijk percentage aan de bereiding toevoegd.

Acana heeft 3 soorten lijnen hondenvoer in zijn assortiment, namelijk de Acana Classics, Acana Singles en de Acana Regionals. Alle 3 deze lijnen hebben gemeen dat ze een hoog aandeel aan vlees en vis bevatten.

Wat is de samenstelling van Acana hondenvoer?

Acana Classics:

- 55-65% vis en vlees ingrediënten, zoals scharrel kippenvlees, hele scharreleieren en in het wild gevangen zalm
- 20-25% laag glychemische gesneden haver, aangevuld met kleine hoeveelheden (15-20%) groenten en zongerijpt fruit uit de Okanagan boomgaarden

Acana Singels:

Geheel tegenstrijdig met het streven naar meerdere eiwitbronnen in één soort hondenvoer heeft Acana ook producten in de Acana Singles lijn. Producten met maar een enkele dierlijke eiwit bron
- Er is namelijk behoefte om als eliminatie dieet een betrouwbaar single source soort voeding te kunnen geven met bijvoorbeeld alleen lamsvlees. Als er lam op de zak staat is zowel het spiervlees, orgaanvlees als het vet van een lam gebruikt en wordt er verder geen enkele dierlijke eiwitbron gebruikt.

Acana Regionals:

- 60-65% vis en vlees ingrediënten, zoals scharrel kippenvlees, hele scharreleieren en in het wild gevangen zalm
- 35-40% groenten en zongerijpt fruit uit de Okanagan boomgaarden
- 100% GRAANVRIJ

Wat is de samenstelling van Orijen hondenvoer?

Orijen biologically appropriatedTM hondenvoeding staat bekend om zijn hoogwaardige ingrediënten en grote hoeveelheden vlees. In de regel bestaat de Orijen hondenvoeding uit volgende samenstelling:
- minstens 80% spiervlees: Door deze ongeëvenaarde hoeveelheden vlees in de hondenvoeding voorziet Orijen in alle aminozuren in zijn natuurlijke vorm zonder synthetische toevoegingen.
- Vers lever en groene pens (15%): vers lever en groene pens zorgen voor een rijke natuurlijke bron van vitamine en mineralen. Dit beperkt enorm het gebruik van synthetische toevoegingen.
- Eetbaar bot (5%): Vers merg- en kraakbeen leveren calcium, fosfor, glucosamine en chrondroitine in zij 100% natuurlijke vorm. Dus ZONDER toevoegingen.

Wat betekent BAFRINO?

Bij het samenstellen en vervaardigen van de Acana en Orijen hondenvoeding wordt gebruik gemaakt van het BAFRINO principe. BAFRINO is een afkorting voor de volgende woorden:

- BA | Biologically AppropriateTM : Een nieuwe klasse voeding rijk aan vlees en vis welke gelijk is aan de voeding waar honden voor geëvolueerd zijn om te eten.

- FRI | Fresh Ingredients: Scharrelkippen- en kalkoenvlees, scharrelkippeneieren, vlees van scharrel runderen, in het wild gevangen vis, en zongerijpte groenten en fruit ; Alles wordt dagelijks vers aangeleverd in de gecertificeerde en bekroonde keukens van Orijen hondenvoeding

- NO | Never Outsourced: Orijen hondenvoeding wordt uitsluitend in eigen keukens bereid waar ieder detail van de bereiding zorgvuldig wordt gecontroleerd.

 

Acana en Orijen hondenvoer

 

Acana en Orijen hondenvoer


 
Deel dit item: