Blog-banner-egel

Alles over egels

Met hun stekelige uiterlijk en zachtaardige karakter zijn egels niet alleen leuk om naar te kijken, maar ze kunnen ook erg nuttig zijn. Lees er alles over in deze blog.

Egels zijn kleine zoogdieren die ook wel bekend staan als ‘tuindieren’. Dit hebben ze te danken aan het feit dat ze rond het najaar graag je tuin bezoeken. Met hun stekelige uiterlijk en zachtaardige karakter zijn ze niet alleen leuk om naar te kijken, maar ze kunnen ook erg nuttig zijn bij het bestrijden van tuinplagen, zoals slakken en insecten. Als je egels wilt verwelkomen in je tuin, is het belangrijk om de juiste voorzieningen te bieden, zoals een egelhuisje en geschikt egelvoer. In deze blog bespreken we alles wat je moet weten over egels, van hun voeding tot hoe je ze kunt helpen en aantrekken.

Wat kenmerkt een egel?

Egels behoren tot de familie van de insecteneters en zijn kleine zoogdieren die bekend staan om hun unieke uiterlijk en gedrag. Ze hebben een kegelvormig lichaam bedekt met scherpe stekels, die hen beschermen tegen roofdieren. Egels hebben een gemiddelde lengte van ongeveer 20 tot 30 centimeter en kunnen tot 1,5 kilogram wegen. Ze zijn voornamelijk 's nachts actief en hebben een uitstekend reukvermogen en gehoor.