Populaire kattennamen

Geplaatst in Katten door Barry Eichhorn op 07-04-2020 09:15

Ben je binnenkort de trotse eigenaar van een eigen kitten of kat? Dan is het tijd om een leuke en bijpassende naam te verzinnen!

Lees meer

We geven steeds meer uit aan ons huisdier en dit is waarom

Geplaatst in Nieuws , Honden , Katten , Knaagdieren , Papegaaien , Paarden , Kippen door Barry Eichhorn op 19-03-2020 13:43

Nederlanders geven steeds meer geld uit aan hun huisdier. Dat blijkt uit onderzoek van dierenspeciaalzaak De Huisdiersuper. Sinds 2016 geven we maar liefst 20% meer geld uit aan onze dierenvriend.

Lees meer

Waarom krabt een kat?

Geplaatst in Nieuws , Katten door Team De Huisdiersuper op 09-02-2018 10:21

Waarom krabt een kat?Het rekken en strekken is zeer goed voor de geest van je kat en zorgt er ook voor dat je kat de souplesse in zijn lichaam behoudt. Hierdoor kan hij zich sneller verplaatsen en beter reageren op plotselinge situaties. Van nature betekent dit dan ook dat ze beter in staat zijn hun prooi te vangen. Een kat wordt ook meer ontspannen van krabben. Hij kan er even zijn energie in kwijt waardoor hij daarna rustiger en beter in zijn vel zit.

Lees meer

Wat je moet weten wanneer je een tweede kat overweegt

Geplaatst in Nieuws , Katten door Denise van Lent - Gedragsbioloog & kattengedragstherapeut op 11-07-2017 15:56

Katten houden van mensen. Elke katteneigenaar die zijn kat al luid knorrend, liefdesbeetjes en kopjes gevend op schoot heeft gehad zal dit beamen. Maar hoe lief ze ook zijn, mensen zullen nooit het gezelschap van een kat kunnen vervangen. Geen mens is zo goed in het wassen van kattenoren als de kat. En geen mens kan zo goed neus-aan-neus begroeten als een kat dat kan. Het is dus niet zo gek dat veel huishoudens uit meer dan één kat bestaan. Toch doe je niet elke kat een plezier met een kameraadje. Wanneer je een tweede kat overweegt, kan dit artikel helpen bij die keuze.

Lees meer

Wat kost een kat per maand?

Geplaatst in Nieuws , Katten door Denise van Lent - Gedragsbioloog & kattengedragstherapeut op 26-05-2017 11:11

katteneigenaar, kattenkosten, dierenartsElke katteneigenaar zal het ermee eens zijn dat katten heel bijzondere dieren zijn waar je veel plezier aan kunt beleven. Natuurlijk gun je de kat zelf ook een plezierig leven. Gelukkige, gezonde katten kun je zelf in de hand werken door aan de kat zijn natuurlijke behoeften te voldoen. Een aantal katten benodigdheden zijn daarom onmisbaar, terwijl andere kattenspullen het geluk extra verhogen. Gelukkige katten blijven over het algemeen ook het gezondst. Het aanschaffen van de juiste kattenbenodigdheden kun je zien als een investering in de kat zijn gezondheid.

Lees meer

Kat binnen houden of naar buiten laten?

Geplaatst in Nieuws , Katten door Denise van Lent - Gedragsbioloog & kattengedragstherapeut op 22-05-2017 10:35

Kat kitten binnen buitenAls je aan de lente denkt, denk je aan dartelende lammetjes in de wei. Velen zijn het eens dat dieren zoals lammetjes en koeien het gelukkigst zijn wanneer ze in ieder geval een deel van de tijd in de wei kunnen lopen. Alleen in de wei kunnen koeien grazen en komt het sociale kuddegedrag tot zijn recht. Of dat nu ook voor een kat geldt, of dat je hem beter binnen kunt houden, daar zijn de meningen sterk over verdeeld. In deze blog zetten we de voor- en nadelen voor je op een rij zodat je kunt bepalen wat het beste is voor je eigen kat: binnen houden of buiten laten?

Lees meer

Kattenziektes

Geplaatst in Nieuws , Katten door Denise van Lent - Gedragsbioloog & kattengedragstherapeut op 20-04-2017 12:26

In de natuur worden katten gegeten door grote roofvogels en coyotes (prairiewolven). Naast roofdier is de kat dus een prooi. Katten zijn daarom altijd op hun hoede. Een kat die zichtbaar ziek is loopt extra kans om opgegeten te worden. Wanneer katten ziek zijn, laten ze dit daarom niet duidelijk merken. Toch geeft de kat vaak subtiele hints dat hem iets mankeert, als je weet waar je op moet letten. Ziekte is nooit volledig uit te sluiten, maar we kunnen de kans hierop wel verkleinen. Bij katten bestaat dat vooral uit (vaak simpele) voorzorgsmaatregelen.

Lees meer

Een gratis kitten of een asielkat adopteren?

Geplaatst in Nieuws , Katten door Denise van Lent - Gedragsbioloog & kattengedragstherapeut op 20-03-2017 12:26

gratis kitten of een asielkat adopterenVolgens de universiteit van Wageningen zijn zwerfkatten een alsmaar groter wordend probleem. Ieder jaar worden ongeveer 37.000 katten (op)gevangen. Op straat gaan zij vaak een uitzichtloos leven tegemoet. Ze zijn ziek, gewond en hongerig. Het gaat meerendeels om volwassen katten die door hun baasje afgedankt zijn. Maar in de zomermaanden worden de asiels ook overspoeld met kittens. Deze katten hebben daar natuurlijk niet zelf voor gekozen. Ze zijn niet anders en net zo bijzonder als andere katten en verdienen een gouden mandje

Lees meer