We geven steeds meer uit aan ons huisdier en dit is waarom

Geplaatst in Nieuws , Honden , Katten , Knaagdieren , Papegaaien , Paarden , Kippen door Barry Eichhorn op 19-03-2020 13:43

Nederlanders geven steeds meer geld uit aan hun huisdier. Dat blijkt uit onderzoek van dierenspeciaalzaak De Huisdiersuper. Sinds 2016 geven we maar liefst 20% meer geld uit aan onze dierenvriend.

Lees meer

Wat eet een kip?

Geplaatst in Kippen door Het Huisdiersuper Team op 23-02-2018 14:35

wat eet een kipAls je kippen wilt aanschaffen is het ook erg belangrijk je in te lezen over wat een kip nu eigenlijk moet eten. In de praktijk horen wij regelmatig dat men eigenlijk helemaal niet weet wat ze moeten eten. Vaak wordt er eerst aan de kippen gedacht en een mooi kippenhok en na aanschaf denkt men pas aan het kippenvoer. En dat terwijl goede voeding toch echt essentieel is voor een gezonde kip en ook zeker belangrijk voor goede eieren.

Lees meer

Het ideale kippenhok

Geplaatst in Nieuws , Kippen door Het Huisdiersuper Team op 12-01-2018 10:35

kippen, kippenhok, kippenvoerNa veel wikken en wegen heb je de keus gemaakt voor een bepaald kippenras. Maar welk kippenhok past hier nu het beste bij? Wij hebben verschillende belangrijke punten op een rijtje gezet zodad jij een weloverwogen beslissing kan maken. Belangrijkste is ten alle tijden het dierenwelzijn. Kijk dus niet alleen naar de ruimte in de tuin, maar allereerst naar de minimale ruimte die de dieren nodig hebben. Nog vragen naar aanleiding van dit artikel? Bel ons gerust of kom eens gezellig langs in onze winkel. 

Lees meer

Welke kippenren is het meest geschikt?

Geplaatst in Kippen door Het Huisdiersuper Team op 15-11-2017 12:47

Welke kippenren is het meest geschiktJe hebt een mooi kippenhok aangeschaft maar wil je kippen toch nog wat meer ruimte geven? Dan is een kippenren de ideale oplossing. Je kan de kippenren dan extra aan het hok koppelen of je kan de ren ook los ergens neer zetten. Beide heeft zo zijn voordelen. In dit artikel leggen wij de verschillende mogelijkheden uit. Van kippenren tot pluimveenet, waar moet je op letten en wat zijnd e voor- en nadelen. 

Lees meer

Welk kippenras past bij mij?

Geplaatst in Kippen door Het Huisdiersuper Team op 24-05-2017 10:35

Welke kippenras past bij mijHet houden van kippen is erg populair. Waar men vroeger vaker konijntjes in de tuin had zie je dat mensen tegenwoordig eerder kiezen voor kippen. Zeg nou zelf, het is toch ook hartstikke leuk om ze te zien rondscharrelen in je tuin of je eigen eitjes te kunnen rapen? Er zijn tal van kippenrassen met elk hun eigen unieke kenmerken. Zowel de uiterlijke kenmerken als het karakter kunnen per ras erg verschillen.  Ga bij de aanschaf van kippen dan ook niet gelijk af op hoe leuk of schattig ze eruit zien maar verdiep je in de kenmerken. Waar moet je op letten en welke vragen kun je jezelf stellen? Dat behandelen we in dit artikel.

Lees meer