We geven steeds meer uit aan ons huisdier en dit is waarom

Geplaatst in Nieuws , Honden , Katten , Knaagdieren , Papegaaien , Paarden , Kippen door Barry Eichhorn op 19-03-2020 13:43

Nederlanders geven steeds meer geld uit aan hun huisdier. Dat blijkt uit onderzoek van dierenspeciaalzaak De Huisdiersuper. Sinds 2016 geven we maar liefst 20% meer geld uit aan onze dierenvriend.

Lees meer

Hoe koppel ik mijn konijn?

Geplaatst in Knaagdieren door Het Huisdiersuper Team op 21-09-2018 11:57

We willen een tweede konijn – Hoe gaan we te werk?Je hebt al een konijn en merkt dat deze behoefte heeft aan een vriendje. Uiteraard moedigen wij dat alleen maar aan daar konijnen echte groepsdieren zijn. Wel moet een tweede konijntje met beleid worden voorgesteld. Konijnen kunnen erg hard zijn voor elkaar dus de kennismaking dient onder goede begeleiding plaats te vinden. Men noemt dit ook wel het koppelproces.

Lees meer

Hoe onderhoud ik mijn konijnenhok het beste?

Geplaatst in Nieuws , Knaagdieren door Het Huisdiersuper Team op 13-06-2018 14:35

Hoe onderhoud ik mijn konijnenhok het beste?Een konijnenhok is vaak van hout. Hoewel het konijnenhok het konijn beschermt tegen vele weersinvloeden, heeft het hout heel wat te incasseren. Natuurlijk wil je het hok zo lang mogelijk mooi houden. In dit blog gaan we in op de vraag "Hoe hou je het konijnenhok zo lang mogelijk mooi?". Hierbij geven we tips over het onderhoud en schoonmaak.

Lees meer

Welk konijnenras past bij mij?

Geplaatst in Nieuws , Knaagdieren door Het Huisdiersuper Team op 15-02-2018 13:12

Welk konijnenras past bij mijHet aanschaffen van een huisdier is altijd erg leuk! Maar bedenk je goed van tevoren welk dier en welk ras het beste past in jouw situatie. Zoals wijzelf, zijn ook alle dieren anders. Niet elk ras is hetzelfde en niet elk huisdier van hetzelfde ras reageert op dezelfde manier. In dit artikel zoomen we in op de verschillende konijnenrassen die er zijn. Door jezelf de juiste vragen te stellen kun je een weloverwogen keuze maken. Hou ten alle tijden het dierenwelzijn in de gaten. Kies je voor een konijn? Dan is het belangrijk dat deze de juiste aandacht, ruimte en verzorging krijgt. Lees in dit artikel wat er komt kijken bij de aanschaf van een konijn en waar je op kan letten. Veel leesplezier!

Lees meer

Is een konijnenhok warm genoeg in de winter?

Geplaatst in Nieuws , Knaagdieren door Het Huisdiersuper Team op 25-01-2018 13:12

Is een konijnenhok warm genoeg in de winterBrrrr..... het is weer flink koud! Wij krijgen vaak de vraag of je het konijnenhok binnen moet zetten wanneer er strenge vorst optreedt of dat het beter is je konijnen binnen te houden in een konijnenkooi tijdens de koude winterdagen. Baasjes van konijnen hebben vaak de neiging hun eigen gevoel te projecteren op het konijn met vaak juist het tegengestelde effect als gevolg. In dit blog leggen wij uit waar je rekening mee moet houden voor als je jouw konijnen naar binnen wilt halen in de winter en welke maatregelen je kan nemen zodat het konijnenhok buiten kan blijven staan zonder dat je konijnen het te koud krijgt. 

Lees meer

Wat eet een konijn?

Geplaatst in Nieuws , Knaagdieren door Het Huisdiersuper Team op 02-08-2017 11:12

Wat eet een konijnJe hebt besloten een konijn aan te schaffen en hebt alle accessoires al in huis. Van een konijnenkooi of konijnenhok tot speelgoed en bodembedekking. Naast deze artikelen is het natuurlijk ook noodzaak je konijn een goede voeding te geven. Maar wat eet een konijn nu eigenlijk? En hoeveel? In dit artikel bespreken we een aantal mogelijkheden betreft voeding en de voor-en nadelen hiervan. Ook geven we een overzicht van voeding die niet geschikt of zelfs giftig kan zijn voor je konijn. 

Lees meer