Papegaaienblog De Huisdiersuper

Krijgt uw papegaai voldoende rust?

Ondanks dat bijna alle papegaaien tegenwoordig in gevangschap worden gekweekt en grootgebracht blijven de natuurlijke instincten en gewoonte van de vogels altijd aanwezig. Elke papegaai is een groepsdier en van nature een liefhebber van gezelligheid en leven om hem heen. Vaak komt een papegaai terecht in de huiskamer en wordt daarmee een onderdeel van het gezinsleven.

Een papegaai heeft 12 slaapuren per dag nodig
Papegaaien hebben ongeveer 12 slaapuren per dag nodig om in goede conditie te blijven, terwijl mensen vaak genoeg hebben aan een rustperiode van 6 tot 8 uur. De natuurlijke leefomgeving van de meest gehouden huispapegaaien komen uit het gebied rond de evenaar. In deze oerwouden is er gemiddeld maar 10 - 12 uur licht per dag, de rest wordt dus besteed aan slapen en rusten.

In de drukte van het gezinsleven zult u begrijpen dat dit aantal uren niet haalbaar zal zijn en krijgt de vogel dus veel minder rust uren. Als u een vogel heeft die hier gevoelig voor is kan dit een directe invloed hebben op het gedrag en humeur van de papegaai, met alle vervelende gevolgen vandien.

Het nut van een kooihoes
Met deze kooihoes kunt u op een eenvoudige en snelle manier het aantal dagelijkse slaapuren verhogen. Als snel zult u merken dat het humeur van de vogel beter wordt en zal zich meer uitgerust en tevreden gaan gedragen. Ook de gezondheid zal hiermee toenemen.

Sommige kwalen zoals overmatig schreeuwen en het plukken van de veren zouden hiermee kunnen worden opgelost of liever nog voorkomen. Met de luchtdoorlatende kooihoes creëert u op een eenvoudige manier een verduistering waar uw vogel op zijn gemak en ontspannen kan uitrusten, zonder afgeleid te worden van televisie, spelcomputer, drukte van voorbij rijdend verkeer of anders.

Na het lezen van het bovenstaande zult u begrijpen dat een kooihoes een belangrijke accessoire is voor uw kooi die eenvoudig en snel is in gebruik en ook nog eens zeer betaalbaar is! Al onze hoezen zijn op maat gemaakt, voldoende luchtdoorlatend en van 100% katoen (machine wasbaar). Daarbij zijn de kooihoezen voorzien van een losse voorflap met klittenband. hiermee kunt u de kooi in zijn geheel of gedeeltelijk verduisteren.

Specificaties van de KOOIHOES:

  • Gemaakt van zeer sterk Polyester/katoen
  • Voldoende luchtdoorlatend
  • Innovatief ontwerp
  • Op maat gemaakt
  • Wasmachine bestendig
  • Water en vuilafstotend
  • Zeer eenvoudig in gebruik
  • Voor de dagelijkse en natuurlijke rustperiode van uw papegaai
  • De kooihoezen zijn uitgetest door gerenommeerde en ervaren vogel en papegaaienkwekers