Blog-Banner-Huisdiersuper_tips-verzorging-hond-2000x500

Puppy checklist

Je hebt of krijgt een nieuwe puppy in huis, gefeliciteerd! Maar wat komt er allemaal bij kijken? Wat heb je nodig voor een pup? En hoe gaat het met de opvoeding? Een nieuw hondje is natuurlijk hartstikke leuk, maar brengt ook extra zorgen met zich mee. Om er zeker van te zijn dat je overal rekening mee houdt en de juiste puppy benodigdheden in huis haalt, hebben wij een handige checklist gemaakt van de meest belangrijke zaken wat betreft het aanschaffen van een puppy.

Zorg dat je huis puppy-proof is

Ga op je handen en knieën zitten en bekijk de ruimte. Dit klinkt misschien stom, maar zo kun je zien wat je pup ook ziet. Op deze manier kun je kritisch kijken waar je pup zich eventueel aan zou kunnen bezeren of zichzelf op een andere manier in gevaar kan brengen. Let daarbij vooral op elektriciteitsdraden, schoonmaakmiddelen, planten, plastic, etc. Zorg ervoor dat kastjes met gevaarlijke stoffen goed afgesloten zijn. Verwijder ook kleine voorwerpen die je pup kan inslikken. Denk hierbij aan muntjes, knopen, en andere kleine objecten die binnen het bereik van je pup liggen.

Kies een goede dierenarts

Heb je nog geen dierenarts, dan raden wij aan om eerst te informeren bij vrienden en kennissen die al ervaring hebben met een bepaalde dierenarts. Het is een belangrijke keuze, omdat je pup in zijn eerste jaar al een paar keer nagekeken moet worden. Een goede dierenarts kan niet alleen de gezondheid van je pup controleren, maar kan ook advies geven over vaccinaties, ontworming en vlooien- en tekenpreventie. Zorg ervoor dat je de contactgegevens van de dierenarts altijd bij de hand hebt voor het geval er een noodgeval is.

Ga op puppycursus

Een puppycursus kan zeer waardevol zijn voor een goede basis van de sociale ontwikkeling en de opvoeding van je puppy. Je pup leert er met andere honden omgaan en jij leert samen hoe je de training het beste kunt aanpakken. De meeste hondenscholen bieden deze puppycursussen aan. Het is belangrijk om op jonge leeftijd te beginnen met het opvoeden van je pup, zodat je viervoeter op een positieve manier leert omgaan met verschillende situaties en gehoorzaamheidscommando's leert. Een goed getrainde pup zal zich ook beter kunnen aanpassen aan nieuwe situaties en een positieve relatie opbouwen met jou en andere mensen.

Puppyvoer

Goede hondenvoeding is van essentieel belang voor de groei en ontwikkeling van je pup. Kies in overleg met je dierenarts een hoogwaardig puppyvoer dat voldoet aan de voedingsbehoeften van je pup. Puppy’s hebben specifieke voedingsstoffen nodig, zoals eiwitten, vetten, vitaminen en mineralen, om gezond te kunnen groeien. Volg de aanbevolen voedingsrichtlijnen op de verpakking van het voer, maar houd ook rekening met de individuele behoeften van je pup. Monitor het gewicht en de conditie van je pup en pas de voeding aan indien nodig. Vergeet niet om traktaties te beperken en gezonde alternatieven te kiezen tijdens de training.

Profine puppy voeding kip

Puppy benodigdheden

Je vraagt je misschien af wat je allemaal nodig hebt voor een puppy. Wanneer je een hondje aanschaft, zijn er een aantal essentiële puppy benodigdheden waar je aan moet denken. Zo is een bench een veilige plek waar je puppy kan rusten en slapen. Een halsband en riem zijn cruciaal voor wandelingen en trainingssessies. Zorg ook voor waterbakjes en voederbakjes, zodat je viervoeter altijd gehydrateerd en gevoed blijft. En vergeet het belang van speelgoed niet! Speeltjes houden je hond bezig en helpen bij het ontwikkelen van zijn fysieke en mentale vaardigheden. Met deze puppy spullen creëer je een comfortabele en gelukkige omgeving voor je nieuwe harige vriend. Lees snel verder over wat deze benodigdheden allemaal voor jouw pup kunnen betekenen.

Hondenbench

Een hondenbench is een handig hulpmiddel bij de opvoeding van je pup. Het biedt een veilige en comfortabele plek voor je pup om te rusten en te slapen. Daarnaast helpt het bij zindelijkheidstraining, omdat pups van nature hun slaapplaats niet willen bevuilen. Zorg ervoor dat de bench groot genoeg is voor je pup om comfortabel in te liggen, maar niet te groot, zodat hij niet de kans krijgt om zijn behoefte in een hoekje van de bench te doen. Gebruik de bench nooit als straf, maar maak er een positieve en veilige plek van waar je pup graag naartoe gaat. Let bij de aanschaf op dat je de juiste maat bench kiest.

Halsband en riem

Een halsband en riem zijn essentiële items voor het uitlaten en trainen van je pup. Kies een halsband die speciaal is gemaakt voor puppy’s en die gemakkelijk verstelbaar is. Pups groeien snel, dus het is belangrijk om regelmatig de maat van de halsband te controleren en aan te passen. Zorg ervoor dat de halsband niet te strak zit, maar ook niet te los, zodat je pup er niet uit kan ontsnappen. Een riem van ongeveer één meter lang is ideaal voor de eerste aanschaf. Begin langzaam met het aanleren van wandelen aan de riem en beloon je pup voor goed gedrag.

Waterbakjes en voederbakjes

Drink- en voerbakken zijn natuurlijk onmisbaar. Het is belangrijk om je pup altijd toegang te geven tot vers water. Kies voor stevige en gemakkelijk schoon te maken waterbakjes. Rvs- of keramische bakjes zijn goede opties, omdat ze geen schadelijke stoffen afgeven en moeilijker om te gooien zijn. Voor het voeren van je pup kun je het beste kiezen voor speciaal puppyvoer dat is afgestemd op de voedingsbehoeften van opgroeiende honden. Verdeel de dagelijkse portie voer over meerdere maaltijden om spijsverteringsproblemen te voorkomen. Gebruik ook hierbij een stevig en gemakkelijk schoon te maken voerbakje.

Puppyspeelgoed

Puppy’s zijn speelse wezentjes en hebben voldoende stimulatie en speeltijd nodig. Kies een paar leuke en veilige speeltjes uit voor je pup, zodat hij zich niet verveelt en zijn energie kwijt kan. Puppyspeeltjes moeten stevig en duurzaam zijn, zodat ze niet gemakkelijk kapot gaan en je pup geen stukjes kan inslikken. Kauwspeeltjes zijn bijvoorbeeld ideaal voor het verzachten van de pijn van doorkomende tanden. Daarnaast zijn interactief speelgoed, zoals puzzels en voerspelletjes, geweldig om de geest van je pup te stimuleren en hem mentaal uit te dagen.