Dog Alert

De Huisdiersuper.nl mag zich de trotse sponsor noemen van Dog Alert


6300 vermissingen per jaar!

In 2017 waren er in Nederland 6397 gemelde vermissingen van honden. Aan het einde van dat jaar waren er 4806 veilig thuis, 113 helaas overleden en 62 honden nog steeds vermist. Deze cijfers komen van Amivedi, Waar is onze Angel, Dogsearch en de Dierenbescherming. Deze cijfers zijn niet volledig want er zijn nog meer organisaties die zich inzetten voor het opsporen van vermiste honden waarvan de cijfers hier nog niet zijn meegenomen.

Iedere dag krijgen verschillende initiatieven meldingen binnen dat er een hond wordt vermist. Op dat moment treedt er een heel apparaat in werking van tientallen vrijwilligers en mensen die koste wat het kost de hond weer willen herenigen met het baasje. In heel Nederland loopt het aantal vrijwilligers dat zich inzet voor het zoeken naar vermiste honden zelfs in de tienduizden. Er worden meldingen gemaakt op Facebook omdat de kracht van social media hier ook echt werkt, er worden zoekteams geformeerd, baasjes worden begeleid, honderden flyers en poster geprint, groepsapps met zoekteams gestart en speurhonden op gelijnd om op inzet te gaan.

Dog Alert : de app voor zichtmeldingen

Een cruciale factor bij een vermiste hond is een zichtmelding. Van een willekeurig iemand op een willekeurig moment. De zoekteams en telefoonlijn zorgen ervoor dat er bij een zichtmelding in de actie kan worden gegaan en een speurhond op inzet kan gaan. En om die zichtmeldingen zo snel mogelijk te laten komen en de kans op een zichtmelding te vergroten heeft Angelique van 't Riet, van Speurhondenteam Zuid-Holland een app bedacht die dit gaat bewerkstelligen: DOGALERT

De app voor vermiste honden geeft een signalering in een straal van 3 km in het gebied waar de telefoon zich van geïnteresseerden/vrijwilligers zich op dat moment bevindt in straal van 3 km. Het gaat er om dat vrijwilligers/geïnteresseerden die bezig zijn met vermiste honden, in de actie willen gaan daar waar ze ook zijn en mee willen helpen de vermiste hond te vinden. Iemand die in Den Helder woont krijgt in Den Helder signaleringen van honden die in Den Helder vermist zijn. En als die persoon uit Den Helder in Maastricht aan het winkelen is en in Maastricht is een vermiste hond dan krijgt de winkelende persoon uit Den Helder, in Maastricht bericht op zijn/haar telefoon dat er in Maastricht een hond is vermist.

Hoe werkt de app

  

De Huisdiersuper.nl als trotse naamsponsor

Voor ons als online dierenwinkel staat het welzijn van de dieren voorop en met deze geweldige app kunnen wij hier met zijn allen nog een extra steentje aan bij dragen. Een mooi initiatief om hond en baas weer snel te herenigen. Download de gratis app, ontvang direct een kortingscode van €7.50 en help mee zoveel mogelijk vermiste honden weer veilig bij hun baasje te krijgen.