Prijs
  1. -

GRATIS verzending | 30 dagen retourrecht | Snel en veilig betalen | Snelle levering | DeHuisdiersuper.nl

Er zijn geen producten die overeenkomen met de selectie.

In de volgende situaties  is het nodig dat de hond een muilkorf draagt.

- De hond bijt uit angst of is agressief.
- Hij moet naar de dierenarts, en de kans bestaat dat hij de dierenarts bijt.
- De hond gaat mee op vakantie naar een land waar een muilkorf plicht is.


Er bestaan verschillende soorten muilkorven:


Nylon muilkorf oftewel het snuitje

Deze zijn alleen maar geschikt voor kort gebruik bij bijvoorbeeld de dierenarts. Het gebruikte materiaal is een sterk geweven nylon. Ook is deze muilkorf voorzien van een veiligheidssluiting om te voorkomen dat de muilkorf losschiet.  Deze muilkorven zijn niet geschikt tijdens een wandeling, omdat de bek helemaal gesloten is kan de hond niet gaan hijgen en kan hij ademhalingsproblemen krijgen.


De traditionele muilkorf

Deze muilkorven zijn gemaakt van kunststof, leer of metaal. Deze muilkorven gaan om de bek en worden vastgezet door middel van een band achter de oren. Hoewel sommige mensen het geen prettig gezicht vinden is een muilkorf voor de hond veel fijner dan een snuitje. De hond kan vrij ademen, de bek openen om te hijgen, hij kan zelfs drinken.


Pasvorm van de muilkorf

Wat het belangrijkste dat de juiste pasvorm en maat gekozen wordt voor de hond. Een muilkorf die te klein is kan gaan knellen, en is hij te groot dan kan hij gaan schuiven. Er zijn diverse modellen muilkorven, voor honden met een korte en brede snuit, en voor honden met een lange snuit.


Tip

Laat de hond rustig wennen aan de muilkorf, leer hem zelf zijn neus in de muilkorf te steken door middel van een snoepje. Laat de muilkorf even zitten, doe hem dan voorzichtig weer af en herhaal dit tot dat hij gewent is aan de muilkorf. Binnen enkele dagen zal het dragen van de muilkorf geen enkel probleem geven.


Voor mee informatie verwijzen wij u ook graag door naar onze tippagina.

 

 

Snelle levering -1 tot 2 werkdagen - DeHuisdiersuper.nl Snel en veilig betalen - Beveiligde SSL verbinding - DeHuisdiersuper.nl Zaterdag levering - Nu ook geleverd op zaterdag - DeHuisdiersuper.nl 14 dagen retourrecht - meer informatie...... - DeHuisdiersuper.nl