Prijs
  1. -

Alle knaagdier benodigdheden tegen lage prijzen. Wij bieden betaalbare kwaliteitsproducten voor uw konijn of knaagdier. Bestel snel op De Huisdiersuper.nl

Konijnenkooien

Konijnenkooien zijn kooien speciaal voor binnen, en zijn gemakkelijk schoon te maken. Ze hebben een kunststof onder bak met daarop een stevig traliewerk.

Wanneer kan ik mijn konijn beter naar binnen verhuizen?

Een reden om een konijn naar binnen te halen is als het buiten heel koud is, of wanneer het erg hard regent of waait. Konijnen hebben weliswaar een dikke vacht met veel haar, maar zodra deze vacht vochtig wordt omdat de regen door de wind in het konijnenhok terecht komt verliest de vacht haar isolerende werking en krijgt het konijn het koud. Konijnen kunnen slecht tegen vocht en tocht, en kunnen hierdoor flink ziek worden.

Welke maat konijnenkooi is geschikt voor mijn konijn?

De benodigde maat voor een knaagdierkooi hangt af van het soort konijn u heeft. Een konijn heeft minimaal een knaagdierkooi nodig van 100cm tot 120cm lang met een breedte van 60cm en ongeveer 50cm hoog. Voor de grotere rassen hebben we ook konijnenkooien van 140cm lang in ons assortiment. Een regel hiervoor is, een dier kan nooit teveel ruimte hebben, wel te weinig.

Zit er verschil tussen een kooi voor een konijn of cavia?

Een gemiddeld konijn is groter dan een cavia, dus met de keuze van een geschikte knaagdierkooi moet daar rekening mee gehouden worden. Verder zijn de konijnenkooien en de caviakooien voor binnen hetzelfde in uitvoering.

De inrichting van de konijnenkooi

In elke konijnenkooi moet een etensbak en een drinkflesje aanwezig zijn. Daarnaast moet een konijn ook altijd hooi tot zijn beschikking hebben, een hooiruif is dus ideaal . Op die manier blijft het hooi fris en schoon en kan het konijn niet over het hooi plassen of poepen. Konijnen zijn zindelijk te maken dus je kunt ook een konijnentoilet aanschaffen. Konijnen houden erg van spelen, wat speelgoed in de kooi wordt door het konijn erg op prijs gesteld. Ook verschuilen ze zich graag, dus een speelhuisje of tunnel vinden ze erg leuk.

Konijnen houden van ruimte om te spelen en te rennen, een konijnenren aan of om de konijnenkooi geeft ze die ruimte. U bent bij ons op het juiste adres voor de complete inrichting van elke konijnenkooi. We hebben een zeer uitgebreid assortiment artikelen om van u konijnenkooi een waar paradijsje te maken waarin elk konijn zich thuis zal voelen.

 

 

Snelle levering -1 tot 2 werkdagen - DeHuisdiersuper.nl Snel en veilig betalen - Beveiligde SSL verbinding - DeHuisdiersuper.nl Zaterdag levering - Nu ook geleverd op zaterdag - DeHuisdiersuper.nl 14 dagen retourrecht - meer informatie...... - DeHuisdiersuper.nl