Productnr: 08343/1

- in 6 verschillende maten

Loopsheidbroekje speciaal ontworpen om ongewenste zwangerschap bij je hond te voorkomen. Het loopsheidbroekje zorgt er ook voor dat de loopse hond het huis niet bevuilt

Lees meer
€ 7,49

* Verplichte velden

€ 7,49

Op voorraad

Productbeschrijving
3 redenen om bij De Huisdiersuper.nl te kopen
 • Gratis verzending vanaf €39 in Nederland
 • Levering binnen 1 à 2 werkdagen en 30 dagen bedenktijd. Niet goed, geld terug!
 • De merken die wij leveren zijn van gerenommeerde A fabrikanten

Loopsheidbroekje voor de hond
- in 6 verschillende maten

Loopsheidbroekje speciaal ontworpen om ongewenste zwangerschap bij je hond te voorkomen. Het loopsheidbroekje zorgt er ook voor dat de loopse hond het huis niet bevuilt. Het broekje is wasbaar en heeft een vervangbaar inlegdoekje

 • Specificaties
 • Meer afmetingen
 • Vragen over dit product
 • Beschermt honden tegen ongewenste zwangerschap
 • Wasbaar in de wasmachine
 • Inclusief sanitairdoekje
 • Extra small: Buikomvang 32-37cm.
 • Small: Buikomvang 38-45cm.
 • Medium: Buikomvang 46-52cm.
 • Large: Buikomvang 53-59cm.
 • Extra large: Buikomvang 60-70cm.
 • XXL Large: Buikomvang 71-78cm.

Bel 073 - 879 54 09 of vul het contactformulier in. Onze medewerkers van de klantenservice staan graag voor je klaar. Ook voor advies en algemene vragen! Het product liever eerst even zien? Geen probleem! Kom gerust even langs in onze 2500m2 winkel in Nieuwkuijk!

 • 1.    Teken behoren tot de spinachtige
 • 2.    Hondenkleding - Maat bepalen
 • 3.    Heeft mijn hond het koud?
 • 4.    Hondenschoen opmeten
 • Teken behoren tot de spinachtige en komen voor over heel de wereld, ook in Europa. In onze streken zijn een aantal soorten belangrijk: de gewone hondenteek (Ixodus ricinus) omdat deze hier bij ons voorkomt en de bruine hondenteek (Rhipicephalus sanguineus) omdat hij wereldwijd de belangrijkste teek is en via reizen meegebracht kan worden. Verder is ook de Dermacentor reticulatus een belangrijke teek. De Dermacentor teek is berucht als drager van de parasiet Babesia canis die bij honden de levensbedreigende ziekte Babesiose kan veroorzaken. Tot voor kort werd deze teek alleen in Nederland gezien bij honden die mee op vakantie waren geweest in gebieden waar de Dermacentor teek voorkwam.

  De teek brengt het grootste deel van zijn leven door in de natuur: bossen en graslanden. Om zich te kunnen ontwikkelen en voort te planten heeft hij echter bloed nodig. De teek die bij ons voorkomt heeft voor zijn volledige ontwikkeling drie gastheren nodig. Dat wil zeggen dat hij drie dieren gebruikt om bloed te zuigen. Hij kiest hierbij voor wilde dieren (bosmuizen, egels, eekhoorns, reeën,...) als huisdieren (schapen, runderen, paarden, honden, katten,...) evenals de mens. Wanneer een prooi voorbijkomt dan hecht de teek zich vast en boort zich in de huid van zijn gastheer.

  Hij zuigt niet alleen bloed maar kan ook bepaalde ziekte overdragen waaronder de ziekte van Lyme (borreliose). De teek besmet zich met de ziekte van Lyme door zuigen van bloed van dieren die drager zijn van deze ziekte (bijvoorbeeld bosmuizen).

   

  Wat zijn de ziektetekens van de ziekte van Lyme bij de hond?

  Koorts, gebrek aan eetlust, lusteloosheid, stijfheid en manken na een tekenbeet zijn de meest voorkomende ziektetekens bij de hond.

  Wat zijn de ziektetekens van de ziekte van Lyme bij de mens?

  De symptomen bij de mens zijn in een eerste fase een fel jeukende en moeilijk geneesbare kratervormige huidontsteking op de plaats van de beet eventueel vergezeld van griepachtige symptomen zoals koorts en hoofdpijn.

  In een tweede fase treden gewrichtsontstekingen op, aantasting van het zenuwstelsel en eventueel hartproblemen.

  In een derde stadium kunnen deze aandoeningen een chronisch karakter krijgen. Ook hier geldt dus beter voorkomen dan genezen!

  Ter preventie kunt u ervoor zorgen dat de teek niet de kans krijgt om de ziekte over te brengen. Gebruik daarom een product met een teek dodende en een afwerende werking. Advantix is een middel van Bayer voor honden dat zowel teken doodt als een afwerende werking heeft.

   

 • Hondenkleding - hoe de juiste maat te bepalen:

  1. De ruglengte wordt gemeten vanaf de schoft tot de staart. Zorg dat de hond in een rechte houding staat.

  2. Het meten van de halsomtrek wordt gemeten op het breedste punt (nek).

  3. De buikomvang (tailleomtrek) meet je op het breedste deel van de buik achter de voorpoten.

  Tip:
  * Hou bij het bestellen van de hondenkleding ongeveer 5-10 cm meer aan dan de exact gemeten buikomvang van de hond, dit om je hond een goed draagcomfort en voldoende bewegingsvrijheid te geven. 

  4. Voor sommige modellen hondenjasjes is het noodzakelijk om ook de lengte van de hondenpoten te meten, deze meet men vanaf de schofthoogte achter de staart tot de onderkant van de pootjes (zie afbeelding). In de matentabel van de betreffende hondenjas kunt de pootlengte vinden die bij uw hond past. 

  Opmerking:
  * De poten van de hond word slecht voor een deel bedekt

 • Een hond kan van nature goed tegen de kou. Echter doordat wij ons huis op aangename temperatuur warm stoken beperken wij de aanmaak van de hondenvacht. Ook door het fokken kunnen sommige hondenrassen zich van nature moeilijker weerbaar maken tegen koude temperaturen. Houd je hond daarom bij koud weer ook goed in de gaten als je buiten loopt om te zien of hij tekenen van kou vertoond. Wellicht is je hond gebaat bij een lekkere, warme hondenjas.

  hond koud sneeuwTekenen van kou

  Je hond kan op verschillende manieren aangeven dat hij het koud heeft.

  • Je hond kan gaan rillen
  • Hij kan moeite krijgen met zijn ademhaling
  • Je hond keert helemaal in zichzelf. Je kan dus moeilijk contact met hem leggen
  • Hij kan een zwakke hartslag vertonen

  Herken jij een van deze punten bij je hond dan moet je hier snel actie op ondernemen door bijvoorbeeld te zorgen voor een lekkere winterjas. Hiermee geef je hem net een beetje dat extra's wat hij nodig heeft of zich comfortabel te voelen.

  Laat je hond niet door en door nat worden

  Is jouw hond een echte zwemmer of waterrat? Houdt dit in de winterperiode dan goed in de gaten. Soms kan het enthousiasme van je hond ervoor zorgen dat hij overmoedig wordt en hij in eerste instantie de kou niet voelt. Echter kan koud water zorgen voor plotselinge kramp of zelfs onderkoelingsverschijnselen. Laat je hond ook nooit op ijs lopen. Er is altijd een gevaar op de loer van een wak en daarbij kan de gladheid van het ijs voor vervelende blessures zorgen.

  Winters weer

  Ga jij er toch lekker op uit met winters weer, zorg er dan voor dat je hond goed warm blijft en houdt hierbij ook zijn pootjes goed in de gaten. Veelal wordt er bij sneeuw vaseline op de pootjes gesmeerd zodat je hond minder snel last krijgt van ijsklompjes. Vaak werkt dit nog beter als je de lange haren op zijn pootjes wegknipt. Deze haartjes zorgen er namelijk voor dat de sneeuw zich makkelijker kan vastklampen. Blijft je hond toch last houden ondanks deze voorzorgsmaatregelen kan je altijd nog uitkijken naar speciale hondenschoentjes.

  Wat te doen bij onderkoeling?

  Mocht je hond toch te veel kou gepakt hebben breng je hond dan zo snel mogelijk naar een warme plek en alarmeer meteen de dierenarts. Intussen kan je je hond al wat extra suikers geven om zijn energiepijl even een boost te geven. Houd hem goed warm door bijvoorbeeld dicht tegen hem aan te liggen of hem te bedekken met warme dekens.

  Puppy's en kou

  Puppy's moeten bij koud weer ook beter in de gaten gehouden worden. Zij hebben vaak net wat minder weerstand opgebouwd waardoor ze een stuk vatbaarder zijn. Laat ze bij koud weer dan ook alleen hun behoefte buiten doen of een kleine wandeling waarbij ze goed doorlopen. Laat ze daarna niet nog eens buiten rondscharrelen. De kans op bijvoorbeeld een blaasontsteking wordt hier aanzienlijk mee vergroot en ook maken ze dan kans op onderkoelingsverschijnselen. Je pup zal het zelf misschien niet zo snel aangeven dus ben alert als baas zijnde


  Heeft jouw hond het koud? | DeHuisdiersuper.nl

 • schoenmaat poot tenen hondOm de schoenmaat op een juiste manier te bepalen, meet dan de poot in staande positie onder belasting en met druk op de poot en tenen. Gebruik altijd het breedste deel van de poot om de juiste maat te selecteren.

  Kiezen tussen twee maten

  Valt de maat van de hondenpoot tussen twee schoenmaten in kies dan altijd voor de grootste maat van de twee. Hiermee voorkomt u een knellend gevoel

  Verklaring maat tabel

  Verklaring maat tabel hondenschoenen


Klantenbeoordelingen

Voor dit product zijn er nog geen beoordelingen geplaatst.

Schrijf uw eigen beoordeling

Schrijf een beoordeling over Loopsheid Broekje

Algemeen