Kies de juiste maat bench

Het kiezen van de juiste maat bench is erg belangrijk bij de aanschaf van een hond.  De grootte van de bench is geheel afhankelijk van het ras van de hond maar ook het doel waarvoor je het wilt gebruiken. Het is dus belangrijk hier van tevoren goed over na te denken zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt. Maar waarom eigenlijk een bench?

bench hondjes in een hondenbenchWaarom een bench?

Een bench is zeer handig in gebruik voor bijvoorbeeld het zindelijk maken van je pup. Je beperkt de ruimte waardoor je het plassen en poepen van je pup sneller onder controle krijgt. Daarbij kan een bench je hond ook een veilig en geborgen gevoel geven. Een eigen plekje waar hij zich lekker terug kan trekken.

Hoe om te gaan met een bench?

Een bench moet wel gebruikt worden als hulpmiddel en niet gezien worden als een hok om je hond in op te sluiten. Een hond is immers niet gebaat om zijn leven grotendeels op een paar vierkante centimeters door te brengen. Dit moet uiteraard ook niet de intentie zijn voor aanschaf van een hond. Je kan een hond prima laten vertoeven in een bench als het bijvoorbeeld gaat om de nacht om een klein aantal uurtjes dat je overdag weg bent. Is er langere tijd iemand van huis dan raden wij aan de hond een extra ruimte in het huis te geven of te zorgen dat er iemand tussendoor komt om je hond even uit te laten en aandacht te geven.

Plaatsing van een bench

Wij raden aan om een bench op een rustige plek in huis te zetten. Je hond kan zich zo lekker terugtrekken op zijn eigen plekje zonder dat hij gestoord wordt. Ook voor een pup is het belangrijk dat de bench op een rustige plek staat. Staat de bench bijvoorbeeld in de huiskamer waar veel beweging is dan wordt hij continu geprikkeld. Een pup is natuurlijk erg nieuwsgierig en zal het dan lastig vinden om rustig te gaan slapen. En rust is voor een pup erg belangrijk.

Afmeting van de bench

De juiste afmeting van een bench is zoals eerder aangegeven afhankelijk van het ras en van het doel. Gebruik je de bench puur voor het zindelijk maken dan raden wij aan de bench niet te ruim te pakken. Hiermee voorkom je sneller dat je pup aan de ene kant gaat slapen en aan de andere kant zijn behoefte gaat doen. Kies je de bench op basis van de volwassen hond dan hebben wij hieronder een handig overzicht wat je kunt gebruiken. Staat jouw hond er niet tussen met zijn ras kijk dan naar een vergelijkbaar ras of bel met onze klantenservice. Zij helpen je graag bij het maken van de juiste keuze.

 

 


Benchmaat 47 - 63cm.
Geschikt voor: Chihuahua, Dwergkeeshond, Dwergpoedel, Jack Russel, Maltezer, Yorkshire terriërs, vlinderhondjes
Vul de kortingscode 'benchmetkorting' in en ontvang 10% korting op een bench 


Benchmaat 76cm.
Geschikt voor: Beagle, Dwergschnauzer, Franse bulldog, King Charles Spaniël, Welsh Springer Spaniël, Pekinees, West Highland Terriër,
Vul de kortingscode 'benchmetkorting' in en ontvang 10% korting op een bench 


Benchmaat 92 - 95 cm.
Gechikt voor: American Staffordshire Terriër, Bulldog, Cocker Spaniël, Engelse Setter, Engelse Springer Spaniël, Shar Pei, Pit Bull Terriër
Vul de kortingscode 'benchmetkorting' in en ontvang 10% korting op een bench


Benchmaat 107cm.
Geschikt voor: Bearded Collie, Belgische Herder, Border Collie, Boxer, Dalmatiër, Golden Retriever, Ierse Setter, Labrador Retriever, Mechelse Herder 

Vul de kortingscode 'benchmetkorting' in en ontvang 10% korting op een bench


Benchmaat 122 - 125cm.
Geschikt voor: Bobtail, Bullmastif, Bouvier, Doberman Pincher, Duitse Dog, Duitse Herder, Greyhound, Ierse Wolfshond, New Foundlander, Rottweiler, Sint Bernhard 

Vul de kortingscode 'benchmetkorting' in en ontvang 10% korting op een bench

 

Heeft u verder nog vragen neemt u dan geheel vrijblijvend contact op met onze afdeling klantenservice. De medewerkers van de Huisdiersuper.nl staan graag voor u klaar!

Telefoonnummer: 073-8795409

Email: info@dehuisdiersuper.nl

« Terug naar vorige pagina Bekijk alle tips