Kies de juiste papegaaienkooi voor uw vogel

Kieswijzer uw papegaaienkooi
Hoe kiest u nou de juiste parkieten of papegaaienkooi?

Voordat u verder leest willen wij benadrukken dat elke papegaaienkooi van welke grootte of merk dan ook deze altijd te klein is voor uw vogel. Een van de allereerste adviezen die wij u willen meegeven is te kijken naar de mogelijkheid die uw heeft binnen uw leefomgeving .

Kieswijzer uw papegaaienkooiOok het te besteden budget is uiteraard een belangrijk onderdeel, toch willen wij u benadrukken dat een Original Strong kooi een lange levensduur heeft waardoor u en uw vogel er vele jaren mee zal moeten doen. Ziet u dus uw droomkooi staan en komt u een stukje budget tekort spaar dan nog heel even door zodat u achteraf geen spijt heeft van uw gedwongen keuze. Als laatste moet de uitstraling van de kooi u aanspreken, tenslotte zal het een design meubelstuk in uw huiskamer gaan worden.

Naast het gebruik van een parkieten of papegaaienkooi adviseren wij dan ook om gebruik te maken van een papegaaienstandaard of een Java speelboom. 


Hoe groot moet een kooi nou eigenlijk zijn?

Voor het houden van een papegaai in een kooi moet de vogel moet zich vrij kunnen bewegen. De papegaai moet zijn vleugels helemaal uit kunnen slaan zonder de wanden van de kooi te raken. Bij grote papegaaien wordt de spanwijdte van de vleugels met 1 ½  vermenigvuldigd om de minimale maat van de papegaaienkooi te bepalen.
 


• Onder spanwijdte verstaan we 2 maal de vleugellengte + de breedte van de rug. Dit vermenigvuldigd met 1.5 geeft dan de minimale breedte. 


• Let op met het ophangen van speelgoed en/of (slijt) stokken: deze kunnen het dier in zijn bewegingsvrijheid belemmeren.

• Zelfs de grootste papegaaienkooi is altijd te klein. Ons advies is dan ook, wanneer u deze in uw huiskamer kwijt kunt, een zo groot mogelijk kooi voor uw vogel te nemen zodat uw vogel zich vrij mogelijk kan bewegen.
 

 


Kwaliteit van de papegaaienkooi:
Er zijn vele aanbieders van parkieten en papegaaienkooien. Iedereen schreeuwt dat zij de grootste en beste kooien hebben. Wij kunnen het ons dus voorstellen dat u door de bomen het kooienbos niet meer ziet staan. Dit geschreven artikel is dan ook een hulpmiddel om u te adviseren bij het maken van een keuze voor de aanschaf van een papegaaienkooi. 


Kieswijzer uw papegaaienkooi
Kieswijzer uw papegaaienkooiSloten op deuren en bakjes 
Alle deurtjes van drinkbak en voederbak en nestkastdeur dienen goed en stevig vergrendeld te zijn, uw vogel is vindingrijker en eerder ontsnapt dan u denkt!  Stevige beveiligde sloten zijn ook belangrijk als u zelf kleine kinderen heeft of dat er regelmatig kinderen bij u op visite komen. 

Net zoals voor een vogel is het ook voor een klein kind erg leuk en interessant om het openmaken van een deurtje eventjes zorgvuldig uit te testen.

Op bijna alle strong modellen papegaaienkooien zitten op de voederbakdeurtjes stevig design draaislot die u flink kunt aandraaien zonder gebruik te maken van een sleutel. Deze sloten zijn beslist niet open te krijgen door parkieten, papegaaien en kleine kinderen.

Extra info: Bijna alle papegaaienkooien van het merk Original Strong zijn voorzien van sloten op de voederdeuren en toegangsdeur afsluitbaar zonder het gebruik van een sleutel.


Kieswijzer uw papegaaienkooi
Kieswijzer uw papegaaienkooiRVS drink- en voederbakken
Zorg voor stevige voederbakken, zodat deze niet kapot geknabbeld kan worden door uw papegaai. De voederbakken van Original Strong zijn in RVS uitvoering voor een duurzaam en langer gebruik.

Extra info: De voederbakken bij onze kooien zijn voorzien van een extra beveiliging aan de binnenzijde van het deurtje waardoor het vrijwel onmogelijk is dat de voederbak  omhoog kan worden gewipt.


Kieswijzer uw papegaaienkooiZwenkwielen

Om een (zware) papegaaienkooi eenvoudig te verplaatsen, bijvoorbeeld tijdens het schoonmaken, zijn stevige zwenkwielen een vereiste. Zwenkwielen met schroefdraad hebben de voorkeur in verband met hun betere stabiliteit en functionaliteit.


Opvangranden

Papegaaien zijn over het algemeen vrij rommelige eters die het vooral erg leuk vinden om niet gewenst voedsel over de rand te gooien. De opvangranden vangen de meeste voedselresten en ontlasting op waardoor de ruimte rondom de kooi aanzienlijk schoner blijft!

 


Kieswijzer uw papegaaienkooi10 Original Strong voordelen voor u op een rij:

01 - Beste prijs kwaliteit verhouding van Nederland en België
eigen import, alles op voorraad en snel geleverd
02 -
Alle schroeven en bouten volledig geïntegreerd in de kooi
geen scherpe randen
03 - Mogelijkheid voor uw papegaai om over de bodem te scharrelen
kan met of zonder bodemrooster worden geplaatst
04 - Stevige zwenkwielen met schroefdraad voor extra stabiliteit
vereenvoudigt het verplaatsen
05 - Stevige en dikke spijlen bestand tegen de sterkste papegaaiensnavels
voorzien van een NIET giftige zeer harde, hamerslag, design poedercoating
06 - Extra beveiliging van het uitneembare onderrooster
Extra veilig voor uw vogel, tegen beknelling

07 - RVS drink- en voederbakken naar buiten uitdraaibaar
eenvoudig van buitenaf eten en drinken te geven

08 - Extra beveiliging van de RVS voerbakken
door uw vogel niet uit de houder te krijgen
09 - Original Strong kooien voldoen aan de allerhoogste kwaliteitsnormen
samenwerking met gerenommeerde vogelkwekers, 25 jaar ervaring
10 - Perfectie tot in het kleinste detail met wereldwijd veel tevreden klanten
25 jaar lang wereldwijd vele duizenden tevreden klanten
 

Heeft u verder nog vragen neemt u dan geheel vrijblijvend contact op met onze afdeling klantenservice. De medewerkers van de Huisdiersuper.nl staan graag voor u klaar!

Telefoonnummer: 073-8795409

Email: info@dehuisdiersuper.nl

« Terug naar vorige pagina Bekijk alle tips