Trixie Matatabi Kauwstaven

Afmeting: 11,5 cm

Deze Matatabi kauwstaven van Trixie zijn 100% natuurlijk, hebben een stimulerende geur en werken ook nog eens gebitsverzorgend. Deze kauwstaven bieden afleiding in stressvolle situaties maar werken oo... Toon meer
bewaren
  • Gratis verzending vanaf €49 in Nederland
  • Snelle levering en 30 dagen bedenktijd. Niet goed, geld terug!
  • Behulpzaam en deskundig advies
  • Klanten geven ons een 8,9

Beschrijving

Trixie Matatabi Kauwstaven
- Afmeting: 11,5 cm

Deze Matatabi kauwstaven van Trixie zijn 100% natuurlijk, hebben een stimulerende geur en werken ook nog eens gebitsverzorgend. Deze kauwstaven bieden afleiding in stressvolle situaties maar werken ook rustgevend bij agressivieit, onzindelijk gedrag, krabben aan meubels, veel miauwen en katten die zichzelf voortdurend likken. 

Matatabi stokjes kun je aan jouw kat geven als speelgoed. Veel katten spelen met de stokjes en sommige kauwen er ook op. Ook gaan katten veelal rollen op plaatsen waar het stokje of restanten daarvan liggen of hebben gelegen. Indien de bast van het stokje wordt verwijderd is het effect nog groter.

Ingrediënten

De Matatabiboom is familie van de Kiwiboom en groeit in Azië, met name in China en Japan. Op katten hebben de gedroogde takjes van deze boom een zeer bijzondere uitwerking.  Er zit een stof in die katten lekker vinden, die ze relaxeert en soms in lichte mate zelfs hallucineert.
Matatabi bevat Actinicine en matatabi lacton. Dit zijn alkaloïden met een lichte chloroform of alcohol-achtige werking die de zenuwprikkeling in de hersenen bij Felidae beïnvloeden.
Vaak wordt gezien dat katten die van zichzelf ontspannen en relaxt zijn minder interesse in de stokjes hebben dan katten die onder spanning staan.

Specificaties

Bijwerkingen:
Schadelijke bijwerkingen zijn er niet. Sommige katten kunnen wel erg bijzonder op de stokjes reageren. Zo waren er eigenaren die rapporteerden dat hun kat 'extatisch' leek van genot en ook gaan sommige katten (licht) kwijlen. Dit is onschuldig.

Dosering:
Niet vaker dan twee tot driemaal per week geven omdat anders gewenning optreedt en de stokjes minder interessant worden. Neem het stokje weg zodra de kat is uitgespeeld.

Belangrijke informatie

In combinatie met medicijnen eerst dierenarts raadplegen. Indien er problemen optreden, stoppen met geven en uw dierenarts raadplegen.

Klantervaringen

0 van 0 beoordelingen

Geef een beoordeling

Deel uw ervaringen met andere klanten.

Geef een beoordeling

Deel uw ervaringen met andere klanten.