Productnr: wielen01/01
Wielenset Strong Papegaaienkooi

Schrijf de eerste beoordeling van dit artikel

Wielenset Strong Papegaaienkooi

Schrijf de eerste beoordeling van dit artikel

- Verkrijgbaar in 3 maten
- Geleverd per set bestaande uit 4 stuks

Is je papegaaienkooi toe aan een nieuwe wielenset? Bekijk dan hieronder welke wielenset bij jouw type kooi hoort.

Lees meer
€ 9,95
EUR 9.95

* Vereiste velden

€ 9,95

Op voorraad

Productbeschrijving
3 redenen om bij De Huisdiersuper.nl te kopen
 • Gratis verzending vanaf €39 in Nederland
 • Levering binnen 1 à 2 werkdagen en 30 dagen bedenktijd. Niet goed, geld terug!
 • De merken die wij leveren zijn van gerenommeerde A fabrikanten

Wielenset Strong Papegaaienkooi
- Verkrijgbaar in 3 maten
- Geleverd per set bestaande uit 4 stuks

Is je papegaaienkooi toe aan een nieuwe wielenset? Bekijk dan hieronder welke wielenset bij jouw type kooi hoort.

Maat S: Type Helios, Minerva, Gaia, Andrea, Rhea

Maat M: Type Aurelia, Andrea, Bianca, Nora M, Lucinda, Nora L, Nadia XL, Anna, Sara, Sofia, Isa, Claudia, Ronja, Erica

Maat L: Type Emma, Artemis, Triple, Dahlia, Jolanda

Voor papegaaienkooi Dahlia heb je twee sets nodig van maat L om alle wielen te kunnen vervangen.

 

  • 1.    Waarom een Original Strong kooi?
  • 2.    Krijgt uw papegaai voldoende rust ?
  • 3.    Kies de juiste papegaaienkooi voor uw vogel
  • 4.    Zaadvoeding versus Pelletvoeding
  • 5.    Voordelen van ZuPreem Pelletvoeding
  •  

   Waarom een Original Strong kooi?
   Behandeld met een zeer harde en NIET-GIFTIGE poedercoating
   Duurzaam (zelfs voor de meest stevige papegaaiensnavels)
   Goed en volledig afgewerkt
   Mooie design vormgeving
   Zware en originele kwaliteit


   Controleer het gewicht.

   Het gewicht vertelt u veel over de gebruikte materialen en hoeveel materiaal er in een kooi verwerkt is. Dit bepaalt in wezen zijn kwaliteit en prijs

   Het grootste verschil tussen de (soms goedkopere) imitatiekooien en de echte Original Strong kooien is de hoeveelheid materiaal die er in verwerkt is. Dit verschil kan oplopen tot wel 12 kilo of meer per papegaaienkooi

   Wat betekent dit grote verschil voor de kwaliteit? Minder materiaal (20-30%) betekent veelal dunnere tralies, dunnere profielen, zwakkere sloten, mindere algehele afwerking etc.

   De kooi kan dan misschien voordeliger zijn dan een Original Strong kooi, de prijs is zeker niet alleszeggend

   Coating:
   De Original Strong parkieten- en papegaaienkooien zijn voorzien van een zeer harde en NIET-GIFTIGE poedercoating. Andere merken, vaak goedkopere, papegaaienkooien  hebben vaan een zachtere coating die veel sneller loslaat of giftige stoffen bevat.


   Alle Original Strong voordelen op een rij

   Beste prijs kwaliteit verhouding van Nederland en België
   Alle schroeven en bouten volledig geïntegreerd in de kooi
   Mogelijkheid voor uw papegaai om over de bodem te scharrelen
   Stevige zwenkwielen met schroefdraad voor extra stabiliteit
   Stevige en dikke spijlen bestand tegen de sterkste papegaaiensnavels
   Extra beveiliging van het uitneembare onderrooster
   RVS drink- en voederbakken naar buiten uitdraaibaar
   Extra beveiliging van de voerbakken (door papegaai niet te verwijderen)
   Onze Original Strong kooien voldoen aan de allerhoogste kwaliteitsnormen
   Precisie tot in het kleinste detail met wereldwijd zeer veel, zeer tevreden klanten

   Helaas verschijnen er tegenwoordig meer en meer (goedkopere) imitatiemodellen op de markt. Deze imitatiekooien zijn van een duidelijk mindere kwaliteit. Wij adviseren u dan ook om goed te letten op de details voordat u overgaat tot aankoop van een kooi.

   Hoe kunt u eenvoudig vaststellen of het om een echte Original Strong kooi gaat?
   Vragen: Vragen staat vrij, dus vraag de winkelier of webshop om welk merk het gaat.

    
  •  

   Krijgt uw papegaai voldoende rust ?
   Ondanks dat bijna alle papegaaien tegenwoordig in gevangschap worden gekweekt en grootgebracht blijven de natuurlijke instincten en gewoonte van de vogels altijd aanwezig. Elke papegaai is een groepsdier en van nature een liefhebber van gezelligheid en leven om hem heen. Vaak komt een papegaai terecht in de huiskamer en wordt daarmee een onderdeel van het gezinsleven.

    

   Papegaaien hebben ongeveer 12 slaapuren per dag nodig om in goede conditie te blijven, terwijl mensen vaak genoeg hebben aan een rustperiode van 6 tot 8 uur.Een papegaai heeft 12 slaapuren per dag nodig
   Papegaaien hebben ongeveer 12 slaapuren per dag nodig om in goede conditie te blijven, terwijl mensen vaak genoeg hebben aan een rustperiode van 6 tot 8 uur. De natuurlijke leefomgeving van de meest gehouden huispapegaaien komen uit het gebied rond de evenaar. In deze oerwouden is er gemiddeld maar 10 - 12 uur licht per dag, de rest wordt dus besteed aan slapen en rusten.

   In de drukte van het gezinsleven zult u begrijpen dat dit aantal uren niet haalbaar zal zijn en krijgt de vogel dus veel minder rust uren. Als u een vogel heeft die hier gevoelig voor is kan dit een directe invloed hebben op het gedrag en humeur van de papegaai, met alle vervelende gevolgen vandien.


   Het nut van een kooihoes

   Met deze kooihoes kunt u op een eenvoudige en snelle manier het aantal dagelijkse slaapuren verhogen. Als snel zult u merken dat het humeur van de vogel beter wordt en zal zich meer uitgerust en tevreden gaan gedragen. Ook de gezondheid zal hiermee toenemen.

   Sommige kwalen zoals overmatig schreeuwen en het plukken van de veren zouden hiermee kunnen worden opgelost of liever nog voorkomen. Met de luchtdoorlatende kooihoes creëert u op Met de luchtdoorlatende kooihoes creëert u op een eenvoudige manier een verduistering waar uw vogel op zijn gemak en ontspannen kan uitrusten, zonder afgeleid te wordeneen eenvoudige manier een verduistering waar uw vogel op zijn gemak en ontspannen kan uitrusten, zonder afgeleid te worden van televisie, spelcomputer, drukte van voorbij rijdend verkeer of anders.

   Na het lezen van het bovenstaande zult u begrijpen dat een kooihoes een belangrijke accessoire is voor uw kooi die eenvoudig en snel is in gebruik en ook nog eens zeer betaalbaar is! Al onze hoezen zijn op maat gemaakt, voldoende luchtdoorlatend en van 100% katoen (machine wasbaar). Daarbij zijn de kooihoezen voorzien van een losse voorflap met klittenband. hiermee kunt u de kooi in zijn geheel of gedeeltelijk verduisteren.

    

   Specificaties van de KOOIHOES:
   • Gemaakt van zeer sterk Polyester/katoen
   • Voldoende luchtdoorlatend
   • Innovatief ontwerp
   • Op maat gemaakt
   • Wasmachine bestendig
   • Water en vuilafstotend
   • Zeer eenvoudig in gebruik
   • Voor de dagelijkse en natuurlijke rustperiode van uw papegaai
   • De kooihoezen zijn uitgetest door gerenommeerde en ervaren vogel en papegaaienkwekers

    
  • Kieswijzer uw papegaaienkooi
   Hoe kiest u nou de juiste parkieten of papegaaienkooi?

   Voordat u verder leest willen wij benadrukken dat elke papegaaienkooi van welke grootte of merk dan ook deze altijd te klein is voor uw vogel. Een van de allereerste adviezen die wij u willen meegeven is te kijken naar de mogelijkheid die uw heeft binnen uw leefomgeving .

   Kieswijzer uw papegaaienkooiOok het te besteden budget is uiteraard een belangrijk onderdeel, toch willen wij u benadrukken dat een Original Strong kooi een lange levensduur heeft waardoor u en uw vogel er vele jaren mee zal moeten doen. Ziet u dus uw droomkooi staan en komt u een stukje budget tekort spaar dan nog heel even door zodat u achteraf geen spijt heeft van uw gedwongen keuze. Als laatste moet de uitstraling van de kooi u aanspreken, tenslotte zal het een design meubelstuk in uw huiskamer gaan worden.

   Naast het gebruik van een parkieten of papegaaienkooi adviseren wij dan ook om gebruik te maken van een papegaaienstandaard of een Java speelboom. 


   Hoe groot moet een kooi nou eigenlijk zijn?

   Voor het houden van een papegaai in een kooi moet de vogel moet zich vrij kunnen bewegen. De papegaai moet zijn vleugels helemaal uit kunnen slaan zonder de wanden van de kooi te raken. Bij grote papegaaien wordt de spanwijdte van de vleugels met 1 ½  vermenigvuldigd om de minimale maat van de papegaaienkooi te bepalen.
    


   • Onder spanwijdte verstaan we 2 maal de vleugellengte + de breedte van de rug. Dit vermenigvuldigd met 1.5 geeft dan de minimale breedte. 


   • Let op met het ophangen van speelgoed en/of (slijt) stokken: deze kunnen het dier in zijn bewegingsvrijheid belemmeren.

   • Zelfs de grootste papegaaienkooi is altijd te klein. Ons advies is dan ook, wanneer u deze in uw huiskamer kwijt kunt, een zo groot mogelijk kooi voor uw vogel te nemen zodat uw vogel zich vrij mogelijk kan bewegen.
    

    


   Kwaliteit van de papegaaienkooi:
   Er zijn vele aanbieders van parkieten en papegaaienkooien. Iedereen schreeuwt dat zij de grootste en beste kooien hebben. Wij kunnen het ons dus voorstellen dat u door de bomen het kooienbos niet meer ziet staan. Dit geschreven artikel is dan ook een hulpmiddel om u te adviseren bij het maken van een keuze voor de aanschaf van een papegaaienkooi. 


   Kieswijzer uw papegaaienkooi
   Kieswijzer uw papegaaienkooiSloten op deuren en bakjes 
   Alle deurtjes van drinkbak en voederbak en nestkastdeur dienen goed en stevig vergrendeld te zijn, uw vogel is vindingrijker en eerder ontsnapt dan u denkt!  Stevige beveiligde sloten zijn ook belangrijk als u zelf kleine kinderen heeft of dat er regelmatig kinderen bij u op visite komen. 

   Net zoals voor een vogel is het ook voor een klein kind erg leuk en interessant om het openmaken van een deurtje eventjes zorgvuldig uit te testen.

   Op bijna alle strong modellen papegaaienkooien zitten op de voederbakdeurtjes stevig design draaislot die u flink kunt aandraaien zonder gebruik te maken van een sleutel. Deze sloten zijn beslist niet open te krijgen door parkieten, papegaaien en kleine kinderen.

   Extra info: Bijna alle papegaaienkooien van het merk Original Strong zijn voorzien van sloten op de voederdeuren en toegangsdeur afsluitbaar zonder het gebruik van een sleutel.


   Kieswijzer uw papegaaienkooi
   Kieswijzer uw papegaaienkooiRVS drink- en voederbakken
   Zorg voor stevige voederbakken, zodat deze niet kapot geknabbeld kan worden door uw papegaai. De voederbakken van Original Strong zijn in RVS uitvoering voor een duurzaam en langer gebruik.

   Extra info: De voederbakken bij onze kooien zijn voorzien van een extra beveiliging aan de binnenzijde van het deurtje waardoor het vrijwel onmogelijk is dat de voederbak  omhoog kan worden gewipt.


   Kieswijzer uw papegaaienkooiZwenkwielen

   Om een (zware) papegaaienkooi eenvoudig te verplaatsen, bijvoorbeeld tijdens het schoonmaken, zijn stevige zwenkwielen een vereiste. Zwenkwielen met schroefdraad hebben de voorkeur in verband met hun betere stabiliteit en functionaliteit.


   Opvangranden

   Papegaaien zijn over het algemeen vrij rommelige eters die het vooral erg leuk vinden om niet gewenst voedsel over de rand te gooien. De opvangranden vangen de meeste voedselresten en ontlasting op waardoor de ruimte rondom de kooi aanzienlijk schoner blijft!

    


   Kieswijzer uw papegaaienkooi10 Original Strong voordelen voor u op een rij:

   01 - Beste prijs kwaliteit verhouding van Nederland en België
   eigen import, alles op voorraad en snel geleverd
   02 -
   Alle schroeven en bouten volledig geïntegreerd in de kooi
   geen scherpe randen
   03 - Mogelijkheid voor uw papegaai om over de bodem te scharrelen
   kan met of zonder bodemrooster worden geplaatst
   04 - Stevige zwenkwielen met schroefdraad voor extra stabiliteit
   vereenvoudigt het verplaatsen
   05 - Stevige en dikke spijlen bestand tegen de sterkste papegaaiensnavels
   voorzien van een NIET giftige zeer harde, hamerslag, design poedercoating
   06 - Extra beveiliging van het uitneembare onderrooster
   Extra veilig voor uw vogel, tegen beknelling

   07 - RVS drink- en voederbakken naar buiten uitdraaibaar
   eenvoudig van buitenaf eten en drinken te geven

   08 - Extra beveiliging van de RVS voerbakken
   door uw vogel niet uit de houder te krijgen
   09 - Original Strong kooien voldoen aan de allerhoogste kwaliteitsnormen
   samenwerking met gerenommeerde vogelkwekers, 25 jaar ervaring
   10 - Perfectie tot in het kleinste detail met wereldwijd veel tevreden klanten
   25 jaar lang wereldwijd vele duizenden tevreden klanten
    

  • Een goede kwaliteit zaad zou redelijk tot goed kunnen voldoen mits elk zaadje door uw vogel wordt gegeten. 

   Pellet of zaad?


   Pellet of zaden, wat is nou beter?

   Vele kwekers en vogelbezitters beweren vertellen dat een pellet een veel beter en voedzaam dieet is dan het geven van zaad. Wat is dan de reden dat zoveel mensen hun vogel toch nog steeds zaad geven? In het artikel hieronder proberen we enkele feiten op een rijtje te zetten en u te helpen met het maken van keuze voor een betere voeding van uw vogel.

    

   De kunst van het voeren
   Een goede kwaliteit zaad zou redelijk tot goed kunnen voldoen mits elk zaadje door uw vogel wordt gegeten. Helaas is dit vaak niet het geval. De ervaring is dat vele vogelbezitters hun vogel dagelijks een te grote hoeveelheid voer voorzetten. Soms wel tot het driedubbele van wat een vogel elke dag aan eten nodig heeft.


   Zupreem pelletvoeding voor parkieten en papegaaienAls voorbeeld hanteren wij voor het kweken van vogels 7% van het lichaamsgewicht per dag, uiteraard dient men rekening te houden met de huisvesting en andere leefomstandigheden en zo nodig dit percentage bij te stellen.

   Een belangrijke wetenschap als vogelbezitter is de kennis van het (gemiddelde) gewicht en regelmatige controle van uw vogel. Bijvoorbeeld een grijze roodstaart weegt tussen 375 - 425gram. Deze vogel zou dus genoeg hebben aan 39 gram voer.

    

   "Een papegaai kiest alleen het lekkerste"

   Het restant van de zaden worden vervolgens
   met de snavel uit de etensbak gewerkt!

    

   Een veel gehoorde klacht van vele vogelbezitters is het verspillen van voer en het daarmee morsen in en rondom de kooi wat vaak als zeer storend wordt gezien in een  huiskamer. De ervaring zegt dat ik u nu al kan vertellen dat u dan teveel voer geeft. Veel erger dan het morsen van voer is dat een vogel die teveel voer krijgt aangeboden gaat selecteren en de lekkerste en meest vette zaden tot zich zal nemen. Het restant van de zaden worden vervolgens met de snavel uit de bak gewerkt. Uiteindelijk zal de algehele conditie van de vogel achteruit gaan.

    

   Alleen zaad is nog steeds niet compleet
   Een belangrijke wetenswaardigheid is: wanneer uw vogel WEL alle zaadjes binnen zou krijgen die u hem voorschotelt het in een zaadmengsel ontbreekt aan 21 noodzakelijke voedingsmiddelen  (vitamines, aminozuren, calcium enz). Om uw vogel dus in een optimale conditie te houden zal u bij een zaadmengsel dus de ontbrekende voedingssupplementen moeten gaan toevoegen.

    

   Hoe weet ik nu welke supplementen mijn vogel nodig heeft
   Een van de belangrijkste vragen is te weten welke supplementen uw vogel nodig heeft? Om die vraag te beantwoorden zult u zich moeten verdiepen in de specifieke voedingseisen van uw vogel en een voedingsanalyse moeten maken om een zo compleet mogelijk dieet te verstrekken. De meeste vogelbezitters zullen juist aan deze eisen niet kunnen voldoen.

   Er zijn zoveel verschillende papegaaien die allemaal een verschillende dieet nodig hebben. De ene vogelsoort eist meer calcium, de ander meer proteïne of meer behoefte aan energie. Zou u bijvoorbeeld een amazone papegaai hetzelfde zaadmengsel voeren als een Ara dan zal u er snel achter komen dat de amazone minder productief is en obesitas (overgewicht) zou ontwikkelen. En andersom als we een Ara een Amazone mengsel zou geven deze te weinig energie zou binnen krijgen. Het gokken met supplementen is eigenlijk het zelfde als u vogels vergiftigen.

   Te weinig vitaminen en bouwstoffen slechts is voor een papegaai, teveel van deze stoffen is nog veel slechter. Het is dus de kunst om een zo perfect mogelijke balans zien te vinden die bij uw vogel past. Kunt u niet aan deze eisen voldoen dan is het voeren met de JUISTE ZuPreem pellet een zeer goede basis.

    

   ZuPreem pelletvoeding - aanbevolen door dierenartsen en kwekers wereldwijd!

    

   Eindconclusie
   Wereldwijd zijn vele duizenden vogelbezitters reeds overgestapt op het geven van pelletvoeding. Diezelfde groep vogelbezitters hebben inmiddels ervaren dat hun vogel(s) al binnen enkele weken tot enkele maanden een flinke verbetering in de gezondheid en conditie laten zien.

   De voedingsdeskundigen van ZuPreem zeggen: het voeren van ZuPreem pellet en een gevarieerd dieet van groenten, fruit en granen zullen uw vogel een langer en gezonder leven geven. Ook zal uw vogel mooier van kleur zijn en zal een veel actiever en speelser gedrag vertonen.

    

   Extra toelichting: ZuPreem begon in 1968 als een afdeling van Hill's Pet Nutrition, inclusief de makers van het honden- en kattenvoer Science plan en Presciption plan. ZuPreem werd opgericht Mark L MorrisJr., DVM, PhD pionier op het gebied van diervoeding, en groeide uit tot een wereldwijd gerespecteerde leider in voer voor excotische dieren. ZuPreem is inmiddels in handen van zijn zoon, David R. Morris, en vervolgt haar traditie van het ontwikkelen van premium, gezond voer voor bijzondere huisdieren en dieren in dierentuinen.

    

    

  • ZuPreem Premium vogelvoer - wat zijn de voordelen van ZuPreem

   ZuPreem Premium vogelvoer - wat zijn de voordelen van ZuPreem

    

   ZuPreem Premium vogelvoer - wat zijn de voordelen van ZuPreemDe voordelen van ZuPreem ®
   Complete en gebalanceerde voeding voor een lang en gezond leven

   21 vitamines en mineralen die vogels iedere dag nodig hebben

   Aanbevolen door dierenartsen en kwekers wereldwijd

   Twee geweldige formules in nugget formaat voor papegaaien en conures en kleine vogels

   Natuurlijk geconserveerd

    

   De voordelen van pellets ten opzichte van zaden

   1. Complete en gebalanceerde voeding

   2. Zaden bevatten veel vet (tot 50%) en missen belangrijke eiwitten, vitamines en mineralen

   3. Zaden kunnen leiden tot aan obesitas gerelateerde ziektes en een verkorte levensduur

   4. ZuPreem pellets bevatten vitamines, mineralen en aminozuren die vogels nodig hebben voor een goede gezondheid

   5. ZuPreem pellets hoeven niet aangevuld te worden met voedingssupplementen, fruit of groenten

   6. Voordeliger dan zaden waarvan tot 50% afval is

   7. Minder afval om op te ruimen dan bij zaden


    

  Klantenbeoordelingen

  Voor dit product zijn er nog geen beoordelingen geplaatst.

  Schrijf uw eigen beoordeling

  Schrijf een beoordeling over Wielenset Strong Papegaaienkooi

  Algemeen